«

»

Μαρ 04 2016

Δηλώστε συμμετοχή στο εαρινό σεμινάριο του BEST στη Θεσσαλονίκη!

Ο πανευρωπαϊκός φοιτητικός οργανισμός BEST Thessaloniki σε προσκαλεί να δηλώσεις συμμετοχή στο Σεμινάριο Μηχανικών σχετικά με την Αυτοκίνηση και τη Μηχανολογία, με τίτλο ”Grand Thess Auto XVI”.

Κάθε χρόνο το BEST Thessaloniki διοργανώνει ένα Πανευρωπαϊκό Σεμινάριο Μηχανικών για φοιτητές από την Ευρώπη, καθώς και το Α.Π.Θ. Φέτος το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Μαρτίου έως τις 8 Απριλίου 2016, υπό την αιγίδα του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών.

Οι συμμετέχοντες, μέσα από διαλέξεις και εκπαιδευτικές επισκέψεις, θα αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα επάνω σε βασικές έννοιες μηχανικής και εφαρμογών της στην αυτοκίνηση.  Ειδικότερα, στη διάρκεια του Σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με νέους γνωστικούς ορίζοντες και θα αναλύσουν σε βάθος μηχανολογικές έννοιες σχετικές με τη λειτουργία ενός αυτοκινήτου. Με τον τρόπο αυτό, θα τους δοθεί η ευκαιρία να εξερευνήσουν πτυχές της μηχανολογίας μέσα από ενδιαφέρουσες και καινοτόμες διαδικασίες.

Το Σεμινάριο θα αποτελείται από διαλέξεις που θα δοθούν από καθηγητές της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. και επαγγελματίες του κλάδου, καθώς και από εργαστήρια και επισκέψεις σε εταιρείες. Στο τέλος του Σεμιναρίου θα υπάρχει σχετική εξέταση. Όλες οι ακαδημαϊκές δραστηριότητες θα γίνουν αποκλειστικά στα Αγγλικά.

Επίσης, στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται πολλές κοινωνικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες, ώστε οι συμμετέχοντες να έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με συναδέλφους τους από την όλη την Ευρώπη.

Στο Σεμινάριο συμμετέχουν 22 φοιτητές Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων και όπως κάθε χρόνο, δίνεται η δυνατότητα σε φοιτητές του Α.Π.Θ. να λάβουν μέρος! Εάν θέλεις να συμμετέχεις, συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και δήλωσε το ενδιαφέρον σου για το σεμινάριο στα αγγλικά.Θα ακολουθήσει διαδικασία επιλογής με βάση τα motivational letters.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 12 ευρώ. Με την ολοκλήρωση του Σεμιναρίου θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης. Είναι υποχρεωτική η παρουσία σε όλες τις ακαδημαϊκές δραστηριότητες που διεξάγονται όλη την ημέρα. Η παρακολούθηση των κοινωνικών εκδηλώσεων είναι προαιρετική.

Ένα αρχικό πρόγραμμα μπορεί να βρεθεί εδώ.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι και την Παρασκευή 18/3 στις 23:59 εδώ: http://goo.gl/forms/Gmfl7oDyVy