↑ Επιστροφή σε Πληροφορίες για το BEST

Τι είναι το BEST;

Το BEST (Board οf European Students of Technology) είναι ένας συνεχώς αναπτυσσόμενος, μη-κερδοσκοπικός και μη-πολιτικός οργανισμός. Από το 1989, το BEST προσφέρει ευκαιρίες για επικοινωνία, συνεργασία και πολιτιστικές ανταλλαγές σε φοιτητές σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Δραστηριοποιείται μέσω 96 τοπικών ομάδων BEST σε 33 χώρες, οι οποίες δημιουργούν ένα αναπτυσσόμενο, άριστα οργανωμένο, ισχυρό, νεανικό και καινοτόμο δίκτυο φοιτητών. Με περισσότερα από 3350 μέλη να απασχολούνται σε καθημερινή βάση με την ανάπτυξη των υπηρεσιών του BEST και μέσω των ενεργειών και διοργανώσεων του, απευθύνεται σε κοινό περίπου ενός εκατομμυρίου φοιτητών.

Το BEST ενθαρρύνει την «Ενίσχυση της Διαφορετικότητας» και βοηθά τους Ευρωπαίους φοιτητές της τεχνολογίας να αποκτήσουν μια διεθνή νοοτροπία, με το να φτάσουν σε μία βαθύτερη κατανόηση των Ευρωπαϊκών πολιτισμών και αναπτύσσοντας την ικανότητα να δουλεύουν και να προθυμοποιούνται εθελοντικά σε διεθνές περιβάλλον. Μέσω των σεμιναρίων BEST και των διαγωνισμών μηχανικών, δίνεται στους φοιτητές των τεχνολογικών σχολών η δυνατότητα να διευρύνουν τις γνώσεις τους σε θέματα που συμπληρώνουν την εκπαίδευση τους ως μηχανικοί. Αυτό συμβάλλει στη δημιουργία ενός ευρύτερου πλαισίου, στο οποίο τα μέλη του οργανισμού μπορούν να μοιράζονται γνώσεις και να αποκτούν εμπειρία οργανώνοντας αυτές τις δράσεις.

Από την άλλη μεριά, το BEST πασχίζει να διευρύνει τους ορίζοντες της αγοράς εργασίας, δίνοντας ευκαιρίες μέσω διοργανώσεων υποστήριξης επαγγελματικής σταδιοδρομίας (job fairs, company visits, workshops) και ένα διεθνές κέντρο καριέρας. Τέλος, το BEST έχει αναπτύξει το δικό του εσωτερικό σύστημα εκπαίδευσης ώστε να διατηρηθεί καλύτερα ο οργανισμός. Έτσι, τα μέλη του έχουν την δυνατότητα να βελτιώσουν τις ικανότητες και τις γνώσεις τους συμμετέχοντας σε εσωτερικές δραστηριότητες εκπαίδευσης.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το BEST στην ιστοσελίδα: BEST.eu.org

BEST events για φοιτητές:
 BEST.eu.org/courses

BEST στο Facebook: facebook.com/BESTorg

BEST στο Twitter: twitter.com/BESTorg

BEST στο LinkedIn: linkedin.com/company/best